Comunicat al Primarului Orașului Titu

 

În atenția cetățenilor orasului Titu,
Vă aduc la cunoștință că întregul aparat al Primăriei Titu funcționează la capacitate maximă, atât la birou, o parte din angajați, cât mai ales în teren, pentru a limita riscul de contaminare cu noul coronavirus. Au fost luate măsuri de înlocuire a contactului direct cu noi prin inițierea interacțiunii online, tocmai pentru a vă proteja sănătatea dumneavoastră, dar rămânem aici pentru tot ce aveți nevoie!
Până mâine finalizăm achiziția de alimente pentru distribuirea lor către persoanele defavorizate aflate în risc, conform Hotărârii de Consiliu Local din 27.03.2020, iar de miercuri 01.04.2020 începem distribuția lor către cetățeni. Angajatele de la Asistența Socială au lucrat continuu, atât prin folosirea bazelor de date, cât și în teren, pentru identificarea persoanelor aflate în nevoie. Au fost identificate în jur de 400 de persoane în această situație, cărora le vom distribui alimente. Totodată vă rugăm să ne informați dacă am omis și alte persoane care ar putea beneficia de aceste alimente.
De asemenea, am făcut achiziția a încă 1500 litri de clor pentru a continua dezinfecția tuturor trotuarelor și străzilor din oraș. De miercuri vom lucra și noaptea, vom avea acțiune dublă, întâi spălarea cu detergent, apoi clorinarea tuturor trotuarelor și strazilor din oraș, inclusiv din satele aparținătoare!
Tot astăzi, au fost montate mochete îmbibate cu clor la intrarea în 50 dintre scările de bloc din oraș, urmează mâine și in celelalte scări de bloc. Suntem în căutarea substanțelor biocide dezinfectante pentru mâini pentru a fi montate dispozitive cu aceste substanțe în interiorul fiecărei scări de bloc, conform Ordonanței Militare nr. 4 emise aseară, dar întâmpinăm dificultăți în procurarea acestora, firmele producatoare sau distribuitoare nu au stocuri, este o situație general valabilă la nivel de țară. În cazul în care aveți informații legate de procurarea acestor substanțe, vă rugăm să ne anunțați. Dispunem de fondurile necesare și putem face achiziția imediat!
Vă informez, de asemenea, că s-a demarat achiziția și pentru materialele consumabile, dezinfectante, elemente de protecție, etc. pentru UPU și celelalte instituții din orașul Titu.
O altă veste importantă pentru orașul nostru este aceea că, în urma discuției pe care am avut-o cu directorul DSP Dâmbovița, nu vom avea centru de carantină pe raza orașului Titu, au fost identificate alte locații în localitățile învecinate. Au fost doar discuții legate de eventualitatea ca Centrul Multifuncțional de Sănătate să devină centru de carantină, dar nu v-am informat de acest aspect pentru ca nu s-au concretizat. Centrul este amenajat de noi în bune condiții și rămâne la dispoziția orașului pentru alte situații neprevăzute ce pot aparea.
Stimați locuitori ai orașului Titu,
Trăim o perioadă cu care nu ne-am mai confruntat, iar situatia este foarte schimbătoare de la zi la zi. Vă rog să aveți încredere în mine, vă rog sa așteptați doar informațiile pe care vi le comunic eu sau aparatul primăriei și nu toate zvonurile sau manipulările aruncate de persoane rău intenționate. Vă asigur că nu stăm niciun moment și muncim zi de zi pentru a trece cu bine de această situație! Cea mai mare problemă pe care o avem este aceea că nu găsim repede tot ce avem nevoie în lupta cu acest cumplit virus! Avem toate fondurile necesare, iar angajații primăriei știu exact ce au de făcut! Vă rugăm să ne sprijiniți în acțiunile pe care le întreprindem și să dovedim că suntem cu toții o familie, în aceste momente grele!
Rămâneți în casele dvs, este de ajuns că suntem noi expuși în acțiunile zilnice, vă rog să vă protejați cât mai mult și să ii protejați pe cei din jurul dumneavoastră!
Vă doresc multă sănătate!
Cu respect,
Traian NICULAE,
Primarul Orasului Titu

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).