“In slujba cetateanului” – Notiuni despre activitatile si rolul Politiei Locale

L155/2010 – Politia locala se infiinteaza in scopul exercitarii atributiilor privind apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor, in urmatoarele domenii:

  1. ordinea si linistea publica, precum si paza bunurilor;
  2. circulatia pe drumurile publice;
  3. disciplina in constructii si afisajul stradal;
  4. protectia mediului;
  5. activitatea comerciala;
  6. evidenta persoanelor;
  7. alte domenii stabilite prin lege.

Politia locala isi desfasoara activitatea pe baza principiilor: legalitatii, increderii, previzibilitatii, proximitatii si proportionalitatii, deschiderii si transparentei, eficientei si eficacitatii, raspunderii si responsabilitatii, impartialitatii si nediscriminarii.

Politia Locala Titu functioneaza ca unitate in aparatul de specialitate al primarului si desfasoara activitati in domeniul Ordine Publica, Circulatia pe drumurile publice si alte competente conferite de lege. Politia Locala Titu se afla in continuu proces de modernizare si eficientizare. Primaria Orasului Titu a alocat fonduri pentru profesionalizarea lucratorilor, in acest sens toti politistii locali de la unitatea Titu au  urmat cursurile de formare initiala  la Scoala de Agenti de Politie “Vasile Lascar” Campina, iar dispecerii care asigura si monitorizarea video a orasului 24/24 au urmat si ei cursuri de formare de specialitate. De asemenea au fost achizitionate arme moderne Glock pentru dotarea politistilor locali si periodic sunt achizitionate uniforme si echipamente noi.

 

* Pentru prevenirea si depistarea infractiunilor, Primaria Titu, prin departamentul Politia Locala, a creat  o retea de monitorizare video in punctele importante din cartier blocuri si satele arondate, pentru asigurarea unui climat de siguranta publica si prevenirea a furturilor din gospodarii.

* Politia locala Titu are in monitorizare un numar de peste 40 de obiective de interes local supravegheate prin sisteme video si detectare, conectate la Dispeceratul Politiei locale. Printre acestea se numara institutii medicale, de invatamant, lacase de cult, strazi, intersectii. Politistii locali asigura interventia 24/24.

 

  *   Politia locala Titu executa misiuni de asigurarea ordinii si linistii publice la Stadionul Orasenesc Titu, cu ocazia manifestarilor sportive ori alte evenimente.

 

*   Politistii locali asigura masuri privind Circulatia Rutiera pe drumurile publice: fluidizarea traficului rutier, actioneaza cu precadere pentru prevenirea accidentelor rutiere, blocajelor rutiere, interzicerea autovehiculelor ce depasesc masa totala maxim autorizata.

 

 

*    In perioada desfasurarii de activitati scolare exista  un echipaj al politiei locale ce asigura fluentizarea traficului rutier si supravegheaza respectarea de catre conducatorii auto a marcajului rutier “Trecere pietoni” din zona scolilor, precum si masuri de ordine pentru prevenirea faptelor antisociale si infractiunior.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).