Poliția Locală Titu vă informează

Poliția Locală Titu vă informează :

– Prezentare-

          Politia Locala a orasului Titu este infiintata in baza prevederilor Legii nr.155/2010 si a Hotararii de Guvern NR.1332/2010 privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare si functionare a Politiei Locale, ca un compartiment functional in cadrul aparatului de specialitate al Primarului orasului Titu, cu un efectiv de 10 politisti locali, potrivit normative Guvernului Romaniei de 1 politist local la 1000 locuitori.

Politia Locala functioneaza in scopul exercitarii atributiilor privind apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si combaterea faptelor antisociale, in urmatoarele domenii:

a) ordinea si linistea publica;
b) circulatia pe drumurile publice;
c) disciplina in constructii si afisajul stradal;
d) protectia mediului;
e) activitatea comerciala;
f) evidenta persoanelor;
g) Alte domenii stabilite prin lege.
(2) Politia locala isi desfasoara activitatea pe baza principiilor: legalitatii, increderii, previzibilitatii, proximitatii si proportionalitatii, deschiderii si transparentei, eficientei si eficacitatii, raspunderii si responsabilitatii, impartialitatii si nediscriminarii.

*Politia Locala Titu, pe linie de Circulatia Rutiera, conform competentelor, aplică  sanctiuni cu scopul fluentizarii traficului rutier si evitarea blocajelor rutiere, astfel  politistii locali S.C. si P.L. au aplicat sanctiuni contraventionale conducatorilor auto V.F. din localitatea Panciu jud. Vrancea si  D.I.C. cu domiciliul in Ploiesti , 2 puncte amenda si 2 puncte  penalizare, respectiv 2 puncte penalizare, pentru nerespectarea O.U.G.195/2002 in ce priveste semnificatia indicatoarelor rutiere, “accesul interzis”, instalate pe str. Garii.

*In data de 17/18.10. 2017,patrula politiei locale formata din agentii P.L. si T.I. au depistat pe minorul G.N. de 9 ani,  cu domiciliul in oras Titu, bl.12, in timp ce sustragea  un geam termopan  din depozitul de materiale  apartinând firmei ce execută  lucrarile de reabilitare a blocului 15.S-a luat măsura sanctionării contravenționale numitei S.E,mama  copilului conform Legii 61/91,pentru nesupravegherea minorului.

*Politia Locala Titu, continua actiunile de sanctionare a persoanelor ce nu respecta legea in ce priveste pastrarea curateniei in oras, in luna si anul curent au fost sanctionate grupuri de persoane ce aruncau pe ,domeniul public al orasului, coji de seminte si ambalaje alimentare.

*Numitul C.V. cu domiciliul in Costestii din Vale – Dambovita a fost sanctionat de patrula politiei locale pentru consumul de bauturi alcoolice pe domeniul public al orasului conf L61/91R.

 

 

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).