"Imnul este cântecul care mângâie sufletul patriei"
Imediat după Revoluţia din decembrie 1989, ''Deşteaptă-te române!'' a fost ales imn naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991, modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003. Astfel, în forma actuală, Constituţia prevede, prin Articolul 12, că imnul naţional este ''Deşteaptă-te române!'', acesta fiind considerat simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului.
Ziua Imnului Naţional al României a fost instituită în anul 1998 în data de 29 iulie, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român.
Cu această ocazie, Biblioteca Orășenească Titu - reprezentată prin doamna bibliotecar Nicoleta Liliana Grigorescu și Casa de Cultură Titu reprezentată prin doamnele referent cultural: Irinel Dincă și Gheorghița Sandu, în parteneriat cu „Centrul de Îngrijire de Zi pentru copiii aflați în situații de risc” reprezentat prin doamnele: Cristina Șerban și Aurora Gheorghe, cu sprijinul Primăriei Orașului Titu, au sărbătorit în avans „Ziua Imnului Național” ajunsă la cea de-a VII-a ediție în orașul nostru, prin recitaluri de poezie patriotică și intonarea Imnului Național de către toți cei prezenți în cadrul activității.
În cadrul evenimentului a fost prezentă doamna prof. Gabriela Chițu – viceprimar al orașului Titu, care s-a bucurat de moment alături de copii vorbindu-le acestora despre importanța Imnului ca simbol național.
”Să păstram cu sfințenie în suflet simbolurile care ne reprezintă ca națiune … ca neam: drapelul tricolor, imnul, stema țării și sigiliul statului.”
La mulți ani, România!
Bibliotecar,
Grigorescu Nicoleta Liliana
Președinte Subfiliala Cultul Eroilor „ Mihai Viteazul”-Titu, Dâmbovița